Loempiaatje

Ingrediƫnten:


10 plakjes filodeeg
1 zakje fijne soepgroente
125 gram Tauge
1 eetlepel olie
1.5 eetlepel ketjap manis
100 gram kipreepjes
100 gram Belegen
3 eetlepels tomatenketchup
1 mespuntje sambal oelek, naar smaak
Bakpapier
  • Loempiaatje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bakpapier op de bakplaat en haal het filodeeg uit de vriezer. Haal de velletjes van elkaar en laat in 10 minuten ontdooien. Verhit olie in de wok en roerbak de taugé en de soepgroente ongeveer 30 seconde op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en roer de ketjap erdoor. Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef. Schep de kipreepjes door de groente. Schep het groente kip mengsel een kant van het vierkantje deeg. Klap de andere helft over het mengsel en vouw het rolletje goed dicht, druk de randen voorzichtig aan met een vork. Leg ze op de bakplaat. Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie en strooi de kaas er overheen. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin. Maak een sausje van ketchup en sambal.

Zowel warm als koud erg lekker.

Blijf op de hoogte van de laatste acties!